۹۰ درصد افرادی که به صورت خودآموز موسیقی کار میکنند به نتیجه نمیرسند!
بله درست متوجه شدید! بالای ۹۰ درصد هنرجویانی که بدون مشورت استاد و به صورت خودآموز موسیقی کار میکنند به نتیجه نرسیده و بعد از مدتی از ادامه ی ساز خود دلسرد میشوند.
در این مقاله سعی داریم به صورت مختصر به یکی از معضلاتی که گریبان گیر اکثر هنرجویان مبتدی میشود بپردازیم:
فرض کنید شخصی به رشته ی وزنه برداری علاقه داشته و هدفش این است که یک وزنه ی صد کیلویی را بالای سر ببرد؛ طبیعتا باید برای این کار ابتدا با وزنه های سبک تر شروع کرده و به تدریج وزنه ها را سنگین تر کند تا به رکورد دلخواهش نزدیک بشود.
حال اگر این فرد در هفته اول با وزنه ی ۱۰ کیلویی شروع و در هفته ی دوم ۱۵ کیلو و هفته ی سوم به یکباره ۱۰۰ کیلو را انتخاب کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟! مسلما شکست تنها نتیجه ی این نوع تمرین کردن خواهد بود.
بسیاری از هنرجوهایی که به صورت خودآموز شروع به یادگیری موسیقی میکنند هنوز درس های مقدماتی را خوب تمرین نکرده، سراغ درس های پیشرفته تر میروند با این امید که اگر کتاب را به اتمام برسانند آنها نیز خواهند توانست همانند نوازندگان چیره دست بنوازند در حالی که نمیدانند با این کار، همانند مثال آن شخص وزنه بردار آنها نیز با شکست مواجه میشوند چراکه هنوز آمادگی لازم برای اجرای قطعات سنگین تر را کسب نکرده اند.
این یکی از اولین بازخوردهای منفی برای کنار گذاشتن ساز است؛ چراکه وقتی یک هنرجوی مبتدی می بیند که از عهده ی تمرینات و قطعات درس های پیشرفته تر بر نمی آید، این حس بر وی غلبه کرده که شاید استعداد یادگیری موسیقی را ندارد!
در اینجا نقش یک مدرس باتجربه پررنگ تر میشود، چراکه مدرس وقتی می بیند هنرجو هنوز آمادگی لازم برای شروع درس بعدی را پیدا نکرده است، به وی درس جدید را نداده تا با تمرین مجدد و اصلاح ایرادات، در جلسات بعدی این آمادگی را کسب نماید.
پس هنرجوی گرامی! اگر شما به هر دلیل دسترسی به یک مدرس باتجربه نداشته و به صورت خودآموز موسیقی کار میکنید و دوست ندارید جزء آن ۹۰ درصدی باشید که بعد از مدتی از ادامه ی یادگیری موسیقی دلسرد و ناامید میشوند حتما به این نکته توجه نمایید که دانستن با توانستن فرق میکند! صرف اینکه شما بدانید نحوه ی اجرای یک قطعه ی موسیقی به چه شکل است، توانایی اجرای آن را نخواهید داشت، بلکه شما باید هر درس را هر روز و به مدت یک هفته تمرین نموده و سپس سراغ درس بعدی رفته تا علاوه بر دانایی، توانایی اجرای درس های سنگین تر را هم کسب نمایید.
این مطلب را با سخنی از جناب مولانا به پایان می رسانم که می فرمایند:
“اگر تمام کودهای دنیا و تمام آب های سطح زمین را به پای یک نهال بریزید، تا وقتی که فصل آن فرا نرسد میوه نخواهد داد.”
پس در اجرای درس ها صبور باشید و بدانید یادگیری موسیقی یک امر تدریجی است و هیچ کس یک شبه تبدیل به یک نوازنده ی حرفه ای نشده است.
وحید سرابی
کارشناس موسیقی
اردیبهشت ۱۳۹۹
برچسب ها:
دلسرد شدن موسیقی دلسردی موسیقی خسته شدن از موسیقی ناتوانی در اجرای موسیقی آموزش موسیقی
ناتوانی در اجرای قطعات ضعف تکنیکی هنرجوی ضعیف شکست موسیقی شکست در موسیقی
عدم یادگیری موسیقی علت یاد نگرفتن موسیقی علت شکست موسیقی عوامل یاد نگرفتن موسیقی دلیل یاد نگرفتن موسیقی
عدم یادگیری نواختن عدم یادگیری ساز ناتوانی در اجرای موسیقی ناتوانی در اجرای ساز ناتوانی موسیقی
چرا موسیقی یاد نمی گیرم چرا نمیتونم به خوبی ساز بزنم چرا ساز یاد نمیگیرم چرا آهنگ هنرجوی مبتدی اموزش مجازی
اموزش غیر حضوری آموزش مجازی آموزش عیر حضوری
اموزش انلاین اموزش موسیقی انلاین اموزش انلاین موسیقی
آموزش کمانچه مجازی آموزش مجازی کمانچه آموزش غیر حضوری کمانچه آموزش کمانچه آنلاین
کمانچه آنلاین ویلن آنلاین آموزش غیر حضوری ویلن اموزش غیر حضوری کمانچه
معایب اموزش غیر حضوری معایب اموزش خودسرانه ایراد اموزش غیر حضوری اشکال اموزش غیر حضوری آموزش موسیقی
دیدگاهتان را بنویسید