آسیب های نوازندگی و پدیده ای به نام میوزماسل:
در هر سطحی که باشید، مبتدی یا حرفه ای و نام آشنا، حداقل یکبار در طول دوران نوازندگی یک یا چند مورد از آسیب هایی چون به هم ریختگی ذهنی، درد، انقباض، خستگی زود هنگام و … را تجربه کردید که شاید گاها شما را از ادامه تمرین بازداشته است.
نوازندگی فعالیتی است که تمامی اعضای بدن را درگیر میکند. اجرای اکول های تخصصی و طرز نشستن و نحوه در دست گرفتن ساز، عضلات و تاندون های شما را تحت کشش های متفاوت قرار می دهد که اگر بسترسازی لازم فراهم نشده باشد با آسیب های جدی مواجه خواهیم شد؛ لازم به ذکر است که درگیری ها و به هم ریختگی های ذهنی و استرس های محیطی نیز خود به تنهایی و نیز با تحت تاثیر قرار دادن شرایط نوازندگی به شدت آسیب رسان می باشد.
یکی از دلایل اصلی آسیب دیدگی تلاش برای رسیدن به قدرت و سرعت و انعطاف بالای نوازندگیست بدون توجه به اینکه آیا ذهن و جسم ما توان لازم را برای ایجاد آن دارا می باشد یا خیر. آنچه که واضح است تمام تمرینات نوازندگی روی ساز انجام می شود. این دقیقا مثل این است که یک نوازنده فوتبال برای حرفه ای شدن تمام تمرینات خود را با توپ انجام دهد که همه ما میدانیم که چنین نیست. یک فوتبالیست حرفه ای می داند که فوتبال تخصص اوست. خواب، تغذیه و نرمش ها و ورزش های متناسب و تقویت کننده و گرم کردن و سرد کردن و بسیاری مسائل دیگر را در کنار تمرین با توپ در برنامه خود میگنجاند. اما یک نوازنده ساز بدون هیچ مقدمه ای و بدون توجه به شرایط جسمی و ذهنی و محیطی ساز خود را در دست گرفته و گاه ساعت ها به نوازندگی می پردازد و نهایتا ساز خود را رها کرده و سراغ سایر امورات روزمره خود می رود.
آسیب های نوازندگی کاملا واقعی و جدی است و میتواند نوازندگی را سخت و در مراحل پیشرفته متوقف کند.
میوزماسل چیست؟
این متد به نحوه انجام صحیح تمرینات نوازندگی، رفع آسیب های موجود در نوازندگی، نحوه صحیح گرم کردن و سرد کردن دست ها به روش علمی، ارتقای سطح تسلط و تمرکز در اجرای اکول های تخصصی از طریق تقریبا یکصد حرکت متنوع مچ، انگشتان، کتف و سینه در غالب برنامه های تخصصی و هدفمند جهت نیازهای متعدد یک نوازنده در کنار تمرینات ذهن برای سرعت، قدرت، انعطاف، استقلال و تفکیک پرداخته است.
محمد مهدی بابایى مولف، مدرس و پژوهشگر و بنیانگذار متد میوزماسل و نیز مولف کتاب های حرکت، اصول و مبانی نوازندگی و اخیرا کتاب اصول میوزماسل امروز پیام آور یک فرهنگ نوین آموزشی است که دنیای نوازندگی را متحول ساخته. پیام این متد درک هرچه بهتر از نحوه نوازندگی علمی و صحیح، همراه با شناخت آسیب های موجود و رفع چگونگی هر یک از این آسیبها می باشد. در کنار تمامی موضوعاتی که عنوان شد، با استفاده از تقریباً یکصد حرکت خارق العاده و اثر گذار برای ارتقاء سطح عملکرد دستها در بخش مچ و انگشتان، میتوان مواردی چون قدرت، سرعت، تفکیک، انعطاف و استقلال را در کوتاه ترین زمان ممکن و به دور از هر گونه آسیب ایجاد نمود و بهترین بستر را برای ارتقای سطح عملکرد اکولهای تخصصی هر ساز ایجاد کرد. باز میتوان در کنار تمامی موضوعات به فرمول های یادگیری آسان و سریع، دلایل آسیب پذیری نوازندگان و رهاسازی ذهن و فکر از هرگونه بهم ریختگی و عدم تسلط و تمرکز در اجراهای گوناگون اشاره نمود و اینکه چگونه میتوان از انقباضات عضلانی به طور کامل رها شد، تا بتوان به بهترین شکل ممکن و در رهاترین شکل اجرایی و به دور از هر نوع آسیب دیدگی به تمرینات و اجراهای تخصصی در هر ساز دست یافت و در پایان راهکار های فعالسازی دونیمکره مغز برای استقلال سطح عملکرد هرچه بیشتر دستها، تنها در متد میوزماسل نهفته و قابل دسترسی میباشد.
سمیه نعمتی زاد
asoa.ir
دیدگاهتان را بنویسید