دانش آموزانی که به نوعی با موسیقی در ارتباط هستند در مدرسه و دانشگاه موفق ترند؛ چراکه موسیقی از طریق تحریک فرد برای دقت بیشتر نسبت به نوع صدا، ریتم، ملودی، آهنگ، جهت صدا و … در افزایش حافظه و تمرکز مؤثر است.
امروزه ثابت شده که حافظه می تواند از طریق موسیقی تقویت شود، و افرادی که از کودکی در معرض آموزش و بازی های موسیقیایی بوده اند، حافظه بسیار بهتری دارند. ریتم، ملودی، هارمونی و … جزء عواملی هستند که موجب تقویت حافظه میشوند. در آزمایشی که در دانشگاه هنگ کنگ انجام شد، ۴۵ گروه ارکستر بین سنین ۶ تا ۱۵ سال از لحاظ قدرت حافظه و بخاطر سپردن کلمات مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهشگران دریافتند که کودکان نوازنده نسبت به هم سن و سالان غیر نوازنده خود به مراتب کلمات بیشتری را حفظ میکنند. پس از یک سال آزمایش دیگری از این گروه گرفته و مشخص شد حافظه کودکانی که هنوز نوازنده ارکستر هستند نسبت به سال گذشته توانمندتر شده در حالی که حافظه کسانی که از ارکستر جدا شده اند در همان سطح باقی مانده است. همچنین موسیقی کمک به درک و انتقال بهتر مفاهیم به افراد می کند که از ارکان مهم موفقیت در زندگی است.
asoa.ir
متاسفانه برخی موسیقی ها به طور عکس عمل کرده و حتی موجب بیماری می شوند. استفاده از موسیقی های نامناسب همانند وارد کردن زهر به بدن است. دانشمندان در این زمینه آزمایشی را روی تعدادی از گیاهان انجام دادند. تعدادی گیاه از یک نوع و در شرایط آب و هوایی یکسان به دو گروه تقسیم شدند. برای گروهی از آنها موسیقی راک با صدای بلند را پخش کردند و دیدند که بعد از مدتی گیاهان پژمردند و تعدادی نیز خشک شدند! و برای گروه دوم موسیقی کلاسیک ملایم پخش کردند و شاهد رشد سریع تر آنها بودند.
موسیقی عنصر بسیار قدرتمندی است که استفاده ی صحیح از آن همانند یک داروی شفابخش عمل میکند. دیوید تیم، نویسنده ی کتاب “راز تأثیر گذاری موسیقی” در مقدمه ی کتاب خود می نویسد: موسیقی بیش از یک زبان است. در واقع موسیقی خدای تمامی زبانهاست و در میان تمام هنرها منحصر به فرد است زیرا به طور قدرتمندانه ای روی سطح هوشیاری افراد اثر می گذارد، البته اگر آن را به شیوه ای صحیح وارد زندگی خود کنید.
asoa.ir
دیدگاهتان را بنویسید